Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kandikahuset rivs

Annons

För Gullefors som länge och väl kämpat för att få bygga ut för att hans affärsrörelse ska kunna expandera innebär arbetsutskottets förslag till beslut en stor framgång.

Han har sedan flera år tillbaka förhandlat med kommunen i syfte att trygga butikens framtid i denna del av centrum. Under tiden har han gjort egna skisser på hur han har tänkt sig att det gamla så kallade Elg & Persson-huset ska byggas till för att bli mer ändamålsenligt för modern affärsverksamhet.

- Jag har ännu inte fått några besked direkt från politikerna, men det här låter ju mycket glädjande, säger Gullefors när tidningen delger honom resultatet av tisdagens sammanträde.

Men han väljer att fortsätta att ligga lågt fram tills dess att det definitiva beslutet om affären har klubbats. Först då vågar han dra igång projekteringen av tillbyggnaden och engagera entreprenörer för det praktiska arbetet.

Planerna är, som tidningen tidigare omtalat, att han ska bygga ut butikslokalerna med cirka 60 kvadratmeter. Gullefors har även idéer om att inreda ett kafé med salladsbar, något som han tror kan bli ett mycket attraktivt inslag vid Garvarns torg.

- I första hand vill jag bygga ut butiken och flytta entrén till långsidan ut mot torget, berättar han vidare.

Den förestående affären är också förenad med ett kommunalt krav på att det nu exteriört mycket ruffiga Elg & Persson-huset ska snyggas till med ny rappning. Det arbetet ska utföras på ett sätt så att huset även fortsättningsvis behåller en gammaldags prägel.

Enligt chefen för mark- och planeringskontoret, Jan-Erik Eriksson, är syftet med avtalet att åstadkomma ett torg med en inramning som allmänheten upplever som attraktiv.

- Priset har satts med hänsyn till detta.

Det motsvarar kostnaden om kommunen skulle riva Kandikahuset.

- Eftersom avtalet innehåller flera villkor som normalt inte hör hemma i ett exploateringsavtal har ett vite införts i kontraktet.

- Tidsmässigt är ambitionen att rivningen ska utföras snarast och att tillbyggnaden av det andra huset ska äga rum under hösten.

Kommunalrådet Roger Stål, s, konstaterar att arbetsutskottet går på Gullefors linje och att det nya salutorget därmed blir större.

Mer läsning

Annons