Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanalroddare i mål

Annons

Avslutningen hölls i går i Karlsborg med dansuppvisning av folkdanslaget från orten, musiken stod Vikarbyns lilla spelmanslag för. Rättviks roddklubb tävlade även mot roddklubben Tunhuken från Borlänge.

I går var det avslutning i Karlsborg med bland annat brödregn, som ordnats av en stor brödfabrik från siljansområdet.

- Det har gått jättebra och vi rodde in, iklädda Rättvikskläder och med kommunflaggan i fören, till Karlsborg. Vikarbyns spelmanslag var med i båten, berättar Börje Daniels som är ordförande i Rättviks roddklubb.

Kanalrodden startade i lördags med att båten lyftes ner i vattnet med lyftkranar. Redan då fanns ungefär 2000 besökare på plats. Längs hela sträcka har roddarna följts av intresserade åskådare.

På färden genom Göta kanal har man passerat omkring 35 slussar och vid slussningarna har roddarna fått en välbehövlig vila.

Sammanlagt sju mil har roddarna rott. De kommuner man passerat har ordnat med olika typer av aktiviteter. Även hantverkare och fastighetsbyråer från Rättvik har visat upp vad de har att erbjuda.

Peter Lindroth är kommunalråd i Karlsborg och är mycket nöjd med avslutningsdagen:

- Det är mycket mer folk än jag vågat hoppats på. Det är väldigt roligt och det här betyder mycket även för Karlsborg, då vi får träffa folk från andra orter. Det öppnar ögonen, säger han och pekar på vikten av erfarenhetsutbyte.

- Jag tror att det här kan leda till en fortsättning även nästa år, avslutar han.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons