Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanalen fortfarande stängd

Annons

- Ja, efter de väderleksrapporter vi nu har fått, så kommer vi att kunna det. Men om vi får 50 millimeter regn till helgen då handlar det om veckor.

Han anser att katastrofen är ett faktum och har bara kunnat hålla med båtfolket. För närvarande sitter fem båtar fast i kanalen.

- De är givetvis irriterade och besvikna och jag kan inte annat än hålla med dem. Den här regleringen borde kunna skötas bättre.

Rolf Hansson har fått åtskilliga samtal från folk som haft planer på att komma med båtar. Resenärer som nu snällt får vänta.

En av dessa är Per Laurentz i Smedjebacken, som planerat sin semester för att kunna åka båt på kanalen.

- I våras renoverade jag båten och nu är jag i mål. Grejerna är lastade, men semestern är till hälften förbrukad.

Målet för den tänkta resan är Skärgården och familjen skulle ha åkt i lördags. Färden ner tar en vecka och snart är tiden ute.

- Barnen är alldeles besvikna.

Per Laurentz känner till tio båtar som ligger och väntar och fler på väg. En kompis har plockat ner sin mast för att kunna segla och en trailer från Rättvik fick vända och åka hem.

Den globala väderleksförändringen som VB Energis vd Tommy Hjort refererade till i förra lördagens NLT, tror han inte ligger bakom.

- Det är löjligt. Det är år 2003 och vi kan åka till månen, men vi kan inte släppa på vattnet i tid trots att vi får prognoser på tv en vecka innan.

Han ställer sig frågan vad som händer om kanalbolaget inte kan få in pengar i fortsättningen.

- Får vi ha kanalen kvar då?

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons