Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan inte svara på om det finns brister

Annons

Hagagymnasiets rektor Elisabeth Sjögren håller på att formulera ett svar till Skolverket. Enligt henne har skolan gjort vad den kan.

- Det här är en elev som hade det jobbigt på olika sätt. Lärarna försökte stötta allt de kunde, säger Elisabeth Sjögren.

Enligt henne pratade en lärare ihop med eleven om att vänta med att sätta betyg i Företagsekonomi A, för att eleven skulle hinna lämna in mer underlag.

- Men eleven lämnade inte in mer material och då blev inget betyg satt. I det läget skulle betyget ha satts, ett IG, men läraren var lite för snäll där, tycker jag. I dag gör vi inte på det viset. Betyget ska sättas när kursen är slut.

Varför fick eleven inte sina betyg direkt?

- Eleven slutade mitt i ett läsår. Direkt när eleven slutade skickade skolassistenten de betyg som var klara. Så gör vi alltid och så gjorde vi i det här fallet. Det enda som inte hängde med var betyget i Företagsekonomi A, som läraren dröjde med.

Har ni brister i dokumenteringen?

- Jag kan inte svara på det, det måste jag undersöka. Vi kan redovisa vad som gjorts i en kurs, men det är svårt att ta med sig materialet till en ny skola med nya lärare. Allt måste sättas samman av de nya lärarna för att de ska kunna göra en helhetsbedömning. Men jag kan inte svara på om det finns brister.

Elisabeth Sjögren kan varken bekräfta eller förneka att skolan dröjde med kursdokumenten.

- Det måste jag undersöka, det kan jag inte svara på just nu, säger hon.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons