Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan inte läsa innantill

Annons

Svar till Jan Wiklund,

den 7 februari.

Nej, Jan Wiklund. Jag tar i min debattartikel inte ställning till de olika moderata förslag som gäller landstingets organisation och uppgifter.

Däremot påstår jag att moderaternas alkohol- och skattepolitik ökar vårdbehoven respektive försämrar de ekonomiska möjligheterna att upprätthålla en acceptabel nivå inom vården.

Det är tråkigt att du förfaller till den låga debattnivå som innebär argumentering mot påhittade åsikter.

Vägen är

farligare

än skogen

Svar till "Miljöspättan",

den 5 februari.

Jag tycker synd om dig Miljöspättan som inte vågar vara ute i skogen på grund av din vargrädsla. Vi som inte är rädda vi sitter i lugn och ro i skogen och dricker vårt medhavda kaffe. Risken att du ska bli uppäten av en varg är mikroskopisk.

De senaste hundra åren har ingen människa blivit dödad av vargar. Du tycker även synd om älg och rådjur som blir levande uppäten av varg. Har du katt så kanske den en och annan gång tar en råtta och äter upp den levande. Tycker du inte synd om råttstackarn?

Du löper större risk att bli dödad om du går ut på våra vägar. Där omkommer människor varje dag. Jag läste en insändare om en jägare som beklagade sig över att lodjuren gjort slut på nästan alla rådjur. Vi ska vara glada över att rovdjuren hjälper till att hålla stammen nere.

Här i Leksandstrakten springer rådjuren kors och tvärs över vägarna och orsakar viltolyckor. Heder åt jägarförbundet och de jägare, med förnuftet i behåll, som tagit avstånd från de jägare som vägrat göra eftersök av vilt.

Ha det bra alla, även varghatarna.

NILS GOSSAS (MP)

Mer läsning

Annons