Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan endast ske i Sverige

Annons

Svar till Jan Lindholm,

den 9 januari:

Det är inte första gången Jan Lindholm är ute och seglar. Den 4 januari skrev jag om sjukvård. Inte dess finansiering.

Mer än 13000 masar och kullor tvingas stå i långa köer. Detta för att komma till en första viktig kontakt med en läkare. Det köandet är sämst i hela Sverige. Trots vårdpersonalens heroiska insatser hinner de sjuka bli ännu sjukare medan de väntar i köerna och tar då ännu längre tid att vårda och bota.

Cirka 100 läkare saknas i Landstinget Dalarna. Det är resultatet av exakt 80 års oavbrutet vänsterstyre i vårt län. De har gett dalavården så dåligt rykte att inga svenska läkare vågar sig hit längre på grund av den stress och underbemanning som väntar dem här i Dalarna.

Nu söker man närmast desperat efter läkare i Tyskland. En mycket dyr, ineffektiv och tidskrävande nödlösning. Det tar mycket lång tid enbart att lära sig svenska. Och hur går det med fru, barn, skolor, bostad, pensionsförsäkring och mycket annat?

Jag vet, jag har jobbat med familj i fem olika länder.

I 19 år har jag kämpat för att få bort politikerna ur sjukvården. Och in med vårdproffs som i alla andra länder. Bäste Jan Lindholm! Kan du nämna ett enda land i hela världen då något så groteskt som Landstinget Dalarnas Swedenborgfiasko skulle ha varit möjligt?

Nej, in med opolitiska vårdproffs, bort med det helt överflödiga landstinget.

ERIC AF WETTERSTEDT, RÄTTSKÄMPE, LEKSAND

Mer läsning

Annons