Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan cykelbanan vara så viktig

Annons

Hör du Christina Bröms: Är det så viktigt att få cykelbana mellan Sollerön och Mora? Här i byn Ryssa är det med fara för livet man beger sig ut på bygatan.

Vi har en trafik här som består av lastbilar, timmerbilar, bussar och så alla dessa personbilar med mera. Och för det mesta går det väldigt fort alltså gasen är "tungt nedtrampad".

Blir det sedan möte då är det bara att hoppa i diket eller bli påkörd. Att gå med barnvagn är hemskt och har du sedan ett eller flera barn bredvid vagnen är nästan hopplöst. De äldre i byn kan knappt gå och hälsa på någon för de är rädda för denna fortkörande trafik.

Snart är sommaren här och med den då ännu ökade trafiken genom byn. Då vill barnen cykla till badplatsen och utsätts för fara för livet.

Det finns ingen plats för dem som rör sig utan bil. Snälla; ta tag i detta nu. Ordna med någon form av gång och cykelbana eller vägbulor. Det är viktigt att få ner farten genom byn.

Cykelbana, ja, skulle det inte vara en från Ryssa till Mora också med tanke på den tunga trafik vi har och på Malungsvägen är det väl mer och tyngre trafik än Sundsvägen? Nej Christina, hjälp oss här i Ryssa att få en säkrare bygata först. Pensionärerna ska inte behöva gå i diket med sina rullatorer eller hur?

HOPPAS PÅ ETT SVAR FRÅN DIG

Mer läsning

Annons