Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bli ordförande i landstingsfullmäktige

Annons

En nykomling i landstings-politiken som direkt klättrar rakt upp i toppen när det gäller politiska uppdrag. Åtminstone på papperet, blir han landstingets ledande politiker.

I praktiken är det landstingsstyrelsens ordförande, Alf Johansson, också han från Borlänge, som är den som är landstingets högste operativt ansvarige politiker.

Bengt Lindström har tidigare bland annat varit kommundirektör i Borlänge. För tillfället är han projektkoordinator för projektet Dalauniversitet vid högskolan.

Det är socialdemokraternas valberedning som överraskande förslagit Bengt Lindström till ny ordförande efter Sören Sundin från Avesta.

- Det handlar om en ganska ny politiker, men han har rejäl erfarenhet av den politiska strukturen från sin tid som kommundirektör. Och helt ny är han inte. Han har under den här mandatperioden varit med i forskningsrådets styrelse, vilket är ett landstingsuppdrag, säger Kenneth Persson, ordförande i valberedningen.

Lindström och Johansson. Dessutom är Peter Hultqvist ordförande i Region Dalarna. Inte risk att det blir för Borlängetungt på alla viktiga länsuppdrag?

- Nej, jag ser inga sådana problem. Alla de här tre som du räknar upp verkar som länspolitiker. Det är kompetens och kunnande som avgör, säger Persson.

Valberedningen har föreslagit Carin Palmcrantz från Leksand till vice ordförande i landstingsfullmäktige, samma uppdrag som hon haft den senaste mandatperioden.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons