Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bege sig ut i världen

Annons

I konkurrens med åtta andra finalister drog Niklas Olofsson det längsta strået. Tävlingen avgjordes på tidningens annonsavdelning där det gällde att ha flest rätt svar på en tipspromenad med tio frågor i ämnet geografi. Niklas Olofsson lyckades svara rätt på alla tio. Men så är han ju också lärare till yrket.

Han pustar ljudligt av lättnad när finalen är över.

- Det var lite nervöst innan, 15 000 kronor är värt att vara nervös över. Jag var osäker på fyra av frågorna, men gjorde en intelligent chansning.

Herr Olofsson verkar vara något av en vinnartyp. 1999 vann han en bil för bästa slogan i en tävling som arrangerades när bensinbolagen OK och Q8 gick samman.

Och det var en slogan som förde honom till final i tidningens tävling, den lyder som följer: "Långshyttan, Knutby, Jerusalem. Nyheter, travtips, hus och hem. Södran är en trevlig kompott av både smått och stort".

- Min far, Ansgar Olofsson, var skribent och medarbetare till tidningen. Det är nog efter honom jag ärvt slogantalangen, jag riktar en tanke till honom. Jag tycker att det är skoj och värt besväret att slänga in några rader.

Niklas har inte varit ute och rest så ofta och något direkt önskeresmål har han inte:

- Fast England och Irland är länder som lockar. Badresor är fint det också.

Kommer du att resa ensam?

- Jag får knappast åka ensam, min sambo har gjort klart att hon vill följa med, säger han med ett leende.

I "Resechansen" gällde det att svara på en fråga varje dag i tidningen mellan den 21 januari och 21 februari. Dessutom gällde det att skicka in en slagfärdig slogan. Av 538 inlämnade svar hade 120 personer svarat rätt på alla frågor. En jury bestående av tio personer utsåg tio finalister med bästa slogan.

Finaltävlingen blev jämn, det skiljde bara tre rätta svar mellan en ryggsäck och 15 000 kronor i resecheck i pris. En av de uttagna finalisterna som inte kunde närvara i finalen får en ryggsäck.

En fullständig prislista kommer att publiceras lördagen den 27 mars.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons