Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bara blåljuga

Annons

Enligt nyhetsmedierna har den som ska förhöras i konstitutionsutskottet eller i en kommission, inte någon som helst lagstadgad skyldighet att tala sanning. Det är fritt fram att blåljuga så mycket det går. KU är tydligen enbart till för att stöddiga politiker ska få glänsa och komma med, i sina egna ögon, djupsinniga och hyperintelligenta frågor. Alltså ett löjligt spel för gallerierna som inte betyder ett dyft, men kostar en massa pengar för skattebetalarna.

De förstår att skaffa sig fina extra befattningar och extrainkomster för skattepengar, dessa politiska broilers. Jo-myndigheten har heller inte någon juridisk befogenhet att åtala eller straffa någon. Att anmäla någon till jo är tämligen meningslöst. Det enda som en anklagad riskerar, är att prickas, vilket vanligen tas med en klackspark av den anklagade.

Andra länder har författningsdomstolar, men det passar väl inte svenska politiker. Tänk så oerhört frustrerande det skulle vara för en politiker, att sitta i en domstol och vara tvungen att hålla sig till sanningen.

TAGE BLOM

Mer läsning

Annons