Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamratgrupper visade upp sig

Annons

Vem som helst med ett intresse, kan starta en kamratgrupp och få hjälp med lokal, hyra och material.

För att visa upp vad som hittills startats -och ge inspiration -anordnade Studieförbundet vuxenskolan två temadagar under helgen.

Lördagen gick i musikens tecken.

Först uppträdde Saxdalens och sedan Smedjebackens manskör.

De följdes av Bergslagskören. Avslutningen på Lingongården handlade om rock, representerade av bandet Sarah Williams, och hiphop/breakdance, med Shaban Hisenaj.

- Vi har marknadsfört oss ganska mycket på skolor och kvartersgårdar, men det är svårt att få hit ungdomarna, konstaterade Karin Lindqvist.

De som väl besökte Lingongården, kunde både lyssna och själva delta. Även om Shaban Hisenaj fick ta lördagens sista pass, tillkom ungdomar som ville prova på breakdance.

På ett pedagogiskt sätt började han med grundrörelserna och gick sedan vidare mot kombinationer av rörelser, hela tiden med hiphop och rÕnÕb i bakgrunden.

Och de sex unga tjejer som provade på, skulle mycket väl kunna utgöra en kamratgrupp i framtiden.

-När studiegrupperna började en gång i tiden satt man ofta hemma vid köksbordet. Det här är en fortsättning på det. I kamratgrupperna behövs ingen ledare. Det räcker med att några har ett brinnande intresse, sedan kan hela gruppen utvecklas, berättade Lindqvist.

Rockbandet Sarah Williams är ett exempel på en sådan kamratgrupp. De spelade en blandad repertoar, mest med egna låtar, under lördagen.

-Vi stöttar dem med bland annat studiemateriel.

På söndagen var temat dans. I den ordningen fanns chans att prova på linedance, tango, samba, kubansk salsa och orientalisk dans.

- Vi hade en liknande temadag i höstas, men då var det bara dans. Vi tänkte att vi måste göra om det och det har varit lyckat.

Blir det en fortsättning?

- Det är mycket möjligt.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons