Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpa mot narkotikan

Annons

Många av dem jag möter vill veta hur vi socialdemokrater ser på narkotikafrågorna och hur vi kan använda EU-samarbetetet för att bromsa utvecklingen med den ökade narkotikahandeln.

Låt mig först slå fast att vi är absolut motståndare till alla former av legalisering av narkotika och vill verka för ett helt narkotikafritt samhälle, men för att detta ska bli verklighet måste alla börja samarbeta både inom Sverige, men även inom EU.

Narkotikahandeln är, som vi alla vet, en internationell företeelse och därför krävs också en internationell strategi för att bekämpa narkotikan och här ser vi EU-samarbetet som en viktig del.

Ett bevis på det och en stor seger för vår restriktiva narkotikapolitik är att EU, i november 2003, kom överens om att kriminalisera all narkotikahandel inom EU-länderna.

Narkotikahandlare hittar dagligen nya metoder för att nå ut till människor och därför är det också viktigt att vi stärker det samarbete som redan i dag finns mellan tull-, polis- och åklagarmyndigheter och skapar starka nätverk inom EU.

Tyvärr finns många drogliberaler som vill verka i motsatt riktning och därför är det också viktigt att våra socialdemokratiska värderingar får ökat utrymme inom EU.

Den 13 juni är det val till Europaparlamentet och tillsammans kan vi verka för en fortsatt kamp mot narkotikan.

Anneli Särnblad Stoors

riksdagsledamot (s)

Mer läsning

Annons