Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kammarsolister i Wienerkonsert

Annons

Wienerafton erbjuds på söndag den 10 februari på Jernet Bar & Matsal i Mora. Klassiska stycken av kompositörerna från Wien kommer att framföras av Uppsala Kammarsolister. Som arrangör står Kammarmusikföreningen Siljan, som verkat som ideell förening sedan 1994.

- Våra konserter brukar vara mycket populära och drar ofta en stor publik, säger Ingemar Sandin som är kassör i föreningen.

Sekreterare Anna-Britta K Hallblom berättar, att trots en knaper ekonomisk situation inom föreningen, så har den lyckats frambringa världsartister till olika konserter och publiken strömmar till.

- Delvis kan detta bero på att vi redan från början satsar på unga musikanter som vill satsa på en karriär och som visat prov på bra förutsättningar för detta, därför delar vi också ut stipendier varje år till unga begåvningar.

Kammarmusikföreningen Siljan vill också att ungdomar med ett musikintresse ska få chans att via landets musikskolor gästa en konsert av denna typ gratis. Föreningen delar därför ut fribiljetter.

INGELA BERNHARDSSON

Mer läsning

Annons