Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kameror kan stoppa buset

Annons

I november återupptog Dalatrafik nattbusstrafiken till och från Skräddarbacken. Detta sedan den legat nere ett tag efter det att turerna varit utsatta för fylleri, bråk och skadegörelse. När problemen var som värst tvingades Dalatrafik ha väktare med på turerna för att hålla ordning.

Sedan trafiken ånyo startade i början av november har dock problemen lyst med sin frånvaro.

- Det har varit lugnt. Jag har förvisso inte kollat den senaste helgen, men jag har inte hört om några problem och nattbusstrafiken kommer att rulla vidare. Men skulle problemen återkomma får vi givetvis ompröva det beslutet, säger Björn Floresjö, planeringschef vid Dalatrafik.

En anledning till att problemen på nattbussarna minskat betydligt kan vara nya arbetsrutiner vid Linjebuss som kör nattbussarna

- Dom har en mindre grupp av chaufförer som kör nattbussarna och det kan ju innebära att man lär känna resenärerna bättre och därigenom få ett större lugn.

Vid Dalatrafik har man dock planer på att ytterligare höja säkerheten ombord på bussarna. Det handlar då om att införa övervakningskameror i fordonen.

- Det har man fått tillstånd till att göra i bussar och spårvagnar i Göteborg och är ett intressant alternativ, menar Björn Floresjö som nu ska diskutera frågan med Dalatrafiks entreprenörer.

- Eftersom tekniken finns och det är ett sätt att höja säkerheten för såväl chaufförer som passagerare är det något vi kan tänka oss att införa.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons