Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kali - utställning för allt och alla

Annons

Mellan OK/Q8 och turistbyrån står ett gammalt stationsmagasin. En trappa upp till vänster finns ett vitmålat och skurat rum som för tankarna till ett vindsutrymme i en katedral.

För här inne är möjligheternas och pulmakarnas eget tempel - Kali.

Här får alla ställa ut nästan vad som helst och stå för utställningen själv. Eller varför inte ordna en debattafton, en konsert eller poesikväll? Galleriet vänder sig till de oetablerade som aldrig någonsin skulle komma i närheten av en känd scen eller ett etablerat och fint galleri.

Den här dagen ställde John Bondh från Insjön ut sina fina och roliga blyertsteckningar tillsammans med Barbie och hennes släktingar.

- Föreningen Kali växte fram under en promenad runt Limsjön. Jag och Lisa Vass tyckte att det borde finnas en lokal för alla och allt. Och på den vägen är det, säger konstnären och medlemmen Uno Uhrdin.

Kali är en kombination av "allt i allo-lokal" och arbetsplats. Grafikern Kajsa Fredholm och sömmerskan Lisa Vass har en del av övervåningen som arbetsplats.

- Men det gör inget. Här kan man göra allt utan att hoppa på golvet. Då faller nämligen sågspånet ner, säger Lisa och skrattar.

Kali är inne på sin sjätte utställning. De flesta visningar hittills har speglat folks samlarnit som galgar, kasperdockor, parfymer med mera.

Föreningen vill ha fler medlemmar och att folk plockar fram vad de har där hemma för att stilla gudinnan Kalis många armar som slår vilt omkring.

Men redan nu har föreningen medlemmar från bland annat Umeå, Åbo, Göteborg och Stockholm.

Kali håller öppet på lördagar.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons