Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kali höll i kvinnodagen

Annons

Kulturföreningen Kali firande internationella kvinnodagen med musik, mat, samvaro och frågetävling.

- Kvinnodagen behövs. Det är mansdagar 364 dagar om året, säger Charlotte Uhlin.

I drygt ett år har kulturföreningen Kali arrangerat kulturella aktiviteter i de hyrda lokalerna vid Stationsgatan. Föreningen är i stadgarna uttalat partipolitiskt obunden och ska verka för att ge kulturintresserade Leksandsbor en chans att få visa upp sina verk. I dagsläget har föreningen ett 80-tal medlemmar.

Under lördagen firade föreningen internationella kvinnodagen.

- I flera år har flera av oss varit med och arrangerat större tillställningar i bland annat Sveasalen. Dessa har lagts på is. Vi tyckte att det var hög tid att fira kvinnodagen igen. Vad vi vet är vi de enda som uppmärksammar kvinnodagen i Leksand, säger Charlotte Uhlin, en av arrangörerna.

Under dagen bjöd musikaliska medlemmar på musik som följdes av samvaro med mat, poesi och frågestund. För dagen togs en symbolisk och frivillig inträdesavgift. Behållningen av tillställningen gick till stiftelsen "Kvinna till kvinna", som bland annat arbetar för att stoppa den brottsligt organiserade och maffiastyrda kvinnohandeln.

- Vi ser det som viktigt att bidra till att stoppa denna kvinnoslavhandel. Att fira kvinnodagen är också mycket viktigt. Först när samhället är jämlikt mellan könen kan vi sluta med det, säger Charlotte Uhlin.

MATS LAGGAR

0248-130 05, 070-694 87 40

mats.laggar@falukuriren.se

Mer läsning

Annons