Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalaset kan bli skräpigt

Annons

Det kan bli skräpigt i utkanten runt Falukalaset som börjar på onsdag, och avspärrningarna blir kvar om strejken fortsätter.

- Men det är inga problem att klara kalaset, säger Åsa Svedjetun på Centrala stadsrum som kollade in läget på stan under måndagen.

Förutom de 20 som strejkar inom renhållningen på kommunala bolaget Falu energi och vatten strejkar också anställda på anläggningsavdelningen. De sköter en hel del av städningen på stan och tömning av papperskorgar.

Men inom själva kalasområdet - Stora torget, gågatorna, Åsgatan, Hälsingtorget och Falugatan - är det föreningar som sköter städningen under festdagarna på uppdrag av Centrala stadsrum som ägs av 150 lokala företag.

- Det är väl utanför det centrala området som det kan bli lite skräpigare under kalaset nu när kommunen inte städar, säger Åsa Svedjetun.

Avspärrningarna för Falukalaset sattes upp redan i söndags och busstrafiken är omdirigerad. Problemet är att ingen tar ner avspärrningarna om strejken fortsätter när kalaset är slut.

Mer läsning

Annons