Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalas när Vasa vårstädade

Annons

Att vårstäda skolgården och göra utemiljön riktigt snygg lagom inför 1 maj är vid det här laget en tradition som skolan vet att slå vakt om. Städardagen aktiverar alla såväl barn som personal inom både grundskolan som den gymnasiala särskolan.

- Hela skolan är med och städar och alla jobbar efter förmåga, intygade Ann-Cristin Nyberg och Inger Fändrik när tidningens medarbetare träffade dem i vimlet. Båda tillhörde funktionärsstaben under dagen.

Eleverna deltog i städandet med liv och lust. Fördelade på olika grupper samlade de snabbt in såväl diverse skräp som nedfallna trädkvistar och mängder av fjolårslöv.

Allt samlades i sopsäckar som naturligtvis var av det miljövänliga slaget. Ungdomar från särskoleavdelningen fraktade glatt säckarna till en central uppsamlingsplats där avfallet senare togs omhand av personal från kommunens tekniska kontor för vidare transport till tippen.

I sammanhanget kan påminnas om att elever och personal vid Vasaskolan har ett stort intresse för miljö och miljövård. På det temat har man jobbat både länge och intensivt i olika sammanhang.

En rolig aktivitet under städardagen var tävlingen med "raketer" tillverkade av PET-flaskor och drivna med luft och vatten.

- Alla klasser har gjort varsin raket. Man fyller en flaska med lite vatten och pumpar in luft så fjuttar den iväg, berättade Nyberg förtjust.

- Det här är verkligen mycket miljövänligare än ett vanligt fyrverkeri.

I senare delen av städardagen blev det även en trevlig sångstund i grönområdet mellan skolans huvudbyggnad och staketet vid Västeråsbanan. Sångledare var Inger Lööv och Dan Ångqvist som sjöng medryckande till eget ackompanjemang på gitarrer. Allsången klingade hurtigt och frimodigt i det vackra vårvädret.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons