Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajen kan bli företagshotell

Annons

- Vi har i dag tre företag som är intresserade av att placera sina företag i Leksand. Jag vill inte säga vilka de är. Men skulle de bestämma sig för att flytta in i Kajenhuset är vi beredd på en snabb lösning. Arbetet med att marknadsföra fastigheten fortsätter vi med. Vi hoppas inom en snar framtid hitta en permanent lösning, säger Erik Hasselberg på Näringslivskontoret.

Under torsdagens Öppna Leksand var Kajenhuset öppet för visning. Men ingen kom.

Hasselberg säger att marknadsföringen av Kajenhuset, som är en av Leksands attraktivaste fastighet, ska förbättras efter sommaren.

För några år sedan var gamla Husmodersskolan på väg att vittra sönder. Kommunen marknadsförde fastigheten som kontorslokal. Många hörde av sig och ville flytta in. Kunden fick själv bestämma hur lokalerna skulle se ut.

- Eftersom det slog väl ut vill vi göra ett liknande projekt av Kajenhuset, säger Hasselberg.

Kommunen äger fastigheten som förvaltas av Leksandsbostäder. I många år har fastigheten tillfälligt använts av skolor, föreningar och som nöjeslokal.

Fastigheten har gjorts om flera gånger beroende på vilken som varit hyresgäst.

Kajenhuset är i sig bra men en renovering är nödvändig. Några intressenter vill bygga om köket till en funktionell restaurang, något som Leksandsbostäders vd Lars Olov Eriksson ställer sig tveksam till.

- Köket håller inte för en restaurang i dag. Men vi är öppen för alla förslag. Bara det blir en permanent lösning. Det som är mest realistiskt är ett tjänste- och kontorslandskap. Men det är flera saker här. Gamla mejeriet, gamla bryggeriet, Turisthotellets tomt och Kajenhuset ska ses som en kombination av bostäder och företagsmöjligheter. Och det jobbar vi på, säger Eriksson.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons