Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaj gör succé på revy- scenen

Annons

Kaj och Erik var klasskompisar i grundskolan hemma i Mora. Redan då hade Kajs intresse för underhållningsbranschen väckts och 15 år gammal var han något av revykung hemma i Venjan.

Han kom trea i Talangjakten i Mora 1990 och det öppnade dörren till engagemang även utanför Mora kommun.

Sedan gick Kaj Marieborgs teaterlinje 1998-99 och är nu inne på fjärde nyårsrevyn på Lillan. Recensionterna i östgötapressen strör idel lovord över Kaj.

Parallellt med skådespeleriet pluggar Kaj vidare för att läsa in gymnasiet. Han är inne på sluttampen i studierna och har hunnit bli 23 år gammal.

Vad tänker han då satsa på efter plugget ?

- En önskan är att söka mig till Östgötateatern, landets största regionteater med verksamhet även i Linköping. Det känns riktigt och rätt just nu, berättar Kaj på telefon från Norrköping och tillägger att det är ganska strävsamt att kombinera pluggandet med revyrollerna.

- Vi spelar fram till den 17 februari med dubbla föreställningar på lördagarna och revyn går för utsålda hus, säger han.

Första tiden på Lillan hann Kaj bli bekant med "Tjadden" Hellström och vara med i hans allra sista produktion.

När nyårsrevyerna ebbat ut för säsongen har Kaj engagemang som underhållare på olika håll. Han sjunger till eget ackompanjemang på dragspel eller gitarr. I våras spelade han revy i Söderköping och i somras var han med i ett sånglustspel på Vikbolandet.

Han sjunger gärna revykupletter, bondkomiska sångnummer och gamla schlagerdängor.

- Det händer att jag slår mig lös ibland också, som idag (torsdag) när jag ska använda ledigheten till att åka till Linköping och titta på deras nyårsrevy.

Kaj säger också att han är hem till Venjan då och då, även om det kan dröja mellan gångerna.

Varför inte sikta på någon roll hemma i Dalarna. Om man kommer att söka en ny Lustigs Per i Skinnarspelet i Malung ?

- Ha, ha, det vore inte så dumt. Har sett Skinnarspelet och gillade föreställningen skarpt säger Kaj och tillägger avslutningsvis.

- Det jag verkligen skulle vilja spela är en fars. Det har jag inte fått göra än.

Hugade teaterdirektörer är därmed underrättade.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons