Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaffe med pop blev en lyckad kombination Unga stämmor

Annons

Centrala stadsrum ville i sam- arbete med kommunens lokala brottsförebyggande råd få ner mera vuxna till centrum kvällstid. Det skulle ha en dämpande inverkan på alla ungdomar som riskerar att hamna i bråk i fyllan och villan.

I lördags, mitt under Falukalaset, var det premiär för den första Kaffe med pop. På plats fanns Centrala stadsrums ordförande Christer Widén och han kunde verkligen känna sig nöjd. Hela Geislerska parken var fylld av vuxna. Men även yngre hade sökt sig till kvällens gratisunderhållning.

- Det är jätteroligt att se människor komma ut och trivas på det här sättet. Det är också bra med en blandad publik för det ger en lugnare publik enligt den gamla modellen att man håller igen när man har vuxna ögon på sig, säger han.

Han hoppades att många av besökarna skulle stanna kvar i centrum ett tag efter uppträdandena. Det är i och för sig bra med greppet Föräldrar på stan men det är ändå en konstruerad företeelse menar Christer Widén.

- Genom våra arrangemang sker det mera på ett naturligt sätt att vuxna finns här, säger han.

I lördags bjöds de på en blandad föreställning med krogshowgänget Swing and Sing från Borlänge, Falurevyn och dansgänget Move It, Falu revyorkester samt det stora dragplåstret sångaren Jakob Hellman. (Se Kultur och nöjen sid 32-33.)

Nästa Kaffe med pop sker redan 6 juni då det behövs vuxna i stan under skolavslutningen. Då bjuds det bland annat på barbershopsång och stand-up-komikern Lars Magnusson, känd från tv:s "Släng dig i brunnen".

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons