Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kabelsektionlossnade i nya vindkraftverket

Annons

Vindkraftbygget på Uvberget har gått enligt tidsplanen, men helt smärtfritt har inte projektet löpt. Det tillkom ett vägbygge när vägen upp till toppen rämnade.

Senast hände en incident när färdigupphängda kablar lossnade i översta tornet och föll ner. Det var när montörer arbetade med vindkraftbygget som innanmätet i det översta av tornets tre delar släppte, men som tur var skadades ingen.

-Det ställde inte till någon skada. Man firade ner tornet och det var snart åtgärdat och ingenting skadades. Det var en sektion på mellan 20-25 meter med kablar. Det är klart det blir lite tungt och det hade kunnat hända en olycka. Det är montörerna som följer med som är ansvariga under byggnationen, säger Conny Göransson, vd för Smedjebacken Energi AB.

Göransson tror att invigning av anläggningen eventuellt kan ske i februari.

-Vi har inget datum för invigning än, det kan bli först när vi tar över anläggningen och det sker efter 200 timmars provdrift. Det kan inte bli under januari, troligtvis någon gång efter månadsskiftet.

-Nu får vi se hur bra vindförhållanden det är på Uvberget, säger Göransson som påpekar att det finns en bra väg och att framtiden får utvisa om det kan bli aktuellt med ytterligare ett vindkraftverk.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons