Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kabaré som rockar

Annons

Elever från åttan och nian på Västra skolan har jobbat med kabarén under hela terminen. En manusgrupp med elever från årskurs nio bestående av Moa Fahlander, William Alcazar, Karin Dahlström, Kajsa Eriksson, Magnus Bäck och Ellen Finn har skrivit manus med hjälp av Patrik Andersson.

Detta resulterade i en teater där vi får följa fyra helt olika personer som har vunnit en jorden runt-resa. Det uppstår många problem under resans gång som bjuder publiken på en riktig skrattfest.

- Nu när allt är klart, känns det väldigt bra. Men det har varit en lång och svettig resa mot premiären, säger Moa Fahlander. Det känns som att vi har jobbat med det här i evigheter, men nu när vi får se resultatet var det värt besväret.

Teatern varvas med många musik- och dansnummer framförda av duktiga elever. Det är en väldigt stor variation på låtar, allt ifrån ballader som The Rose till äkta hårdrockslåtar som Fear of the Dark.

- Det här året var det otroligt många som ville vara med i kabarén, på det första mötet kom det 90 elever. Vi fick gallra ut sjuorna, så nu är det cirka 45 talangfulla elever på scenen, säger musikläraren Anders Millén som har lett kabaréarbetet sedan 1999.

Fotnot: Kabarén spelas för allmänheten i Västras aula den 27 och 28 april, kl 18.30.

CAROLINE FAHLÉN OCH JULIA KJÄLLQUIST (PRAO)

Mer läsning

Annons