Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juniorer spände bågen

Annons

Rebecka Arnberg från BK Dalpilen tävlade i damklassen för tioåringar på stor tavla och tolv meters avstånd. Med ett slutresultat på 439 poäng vann hon över samtliga killar i samma ålder. Näst efter henne kom Daniel Johansson från Säters IF/BK med 345 poäng.

21 juniorer deltog i totalt nio klasser i söndagens bågskyttetävling i Säters IF/BK:s lokaler. Tävlingen var den första deltävlingen i årets upplaga av Diplomserien. Erik Hjort, ordförande i Säters bågskytteklubb, berättar att serien som går för tredje året i rad består av fyra deltävlingar för juniorer och en deltävling som går som distriktsmästerskap och är öppen även för seniorer.

Tanken med serien är att aktivera närområdets unga skyttar och att få i gång tävlingsverksamheten i klubbarna.

- Historiskt är Dalarna ett starkt län när det gäller skytte. Vi har både världsmästare och svenska mästare här. Men för ett tag sedan märkte vi att allt färre ungdomar var ute och tävlade. Vi körde i gång serien för att öka tävlingsintresset igen, säger Erik Hjort.

Namnet på serien kommer av att man slopat de riktiga priserna till de som kommer på första, andra och tredje plats. I stället får alla som deltar ett diplom. Vinnaren får dessutom en plakett.

- Priser kostar pengar och vi vill ju främst öka tävlingsaktiviteten i länet. Vi har märkt att intresset ökat lite i samband med den här serien och tror att det fungerar bra att göra så här i stället, säger Erik Hjort.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons