Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jumbon Jonny fick pris ändå i kylslaget rally

Annons

På söndagen var det dags för en given tradition för bygdens snöskoterfolk. Skålö bystuga höll sitt årliga familjerally. 30 startkort löstes.

Via Storhustjärn, Säxen, Gnupar, Högberget, Vålberget och Ralgen snirklade sig den cirka fyra mil långa rutten och när alla frågor besvarats, alla förarprov utförts och snöröken lagt sig visade det sig att segern gått till Maria Lissmors. På andra och tredje plats antecknades Lennart Karlsson respektive Bo Johansson.

På en något blygsammare placering återfanns Jonny Nilsson.

- Ja, jag blev visst sist. Men det var svåra frågor också, konstaterar Jonny Nilsson.

Tävlingsförhållandena?

- Det är alltid en trevlig tur men det var lite kallt i år, berättar Jonny Nilsson.

Placeringen till trots gick han inte lottlös från tävlingen. Arrangörerna hade fått ihop ett så rikt prisbord att det precis räckte till alla deltagarna.

- Alla som sponsrat och skänkt priser ska ha en stor eloge, säger bystugeföreningens Lars-Åke Johannesson. Föreningen hade dryga dussinet funktionärer mönstrade för att klara start- och målarrangemang, samt de fem förarprovstationerna. Tiotalet obemannade frågeanhalter ingick också.

Skoterfamiljerallyt är en liten anrik ingrediens i föreningens program. Som mest har rallyt haft något 70-tal deltagare. Men den där riktigt fina vinterdagen lyste på söndagen med sin frånvaro.

- Med tanke på vädret får vi vara nöjda att vi ändå sålde 30 startkort, säger Johannesson.

Då var det ändå ett något större antal som for runt längs slingan; många skotrar hade också passagerare.

I fjol blev det inget rally eftersom snöläget var ogynnsamt.

- Vi kör det varje år om snösituationen tillåter. I år höll vi det lite tidigare än vanligt, just för att vara mer säkra på snötillgången, säger Lars-Åke Johannesson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons