Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julstämning med Meta

Annons

Konserten var den andra i en minikyrkoturné som inleddes i Särna kyrka på fredagskvällen. Efter det uppskattade framträdandet i Grangärde avslutades turnén i Stora Skedvi på söndagen.

Roos framträdde hela tiden tillsammans med sin man, Jan Ottesen, gitarr, och basisten Jörgen Smeby. Som kuriosa kan påminnas om att båda herrarna har starka band till Ludvika.

Cirka ett 50-tal personer hade bänkat sig i kyrkan när programmet inleddes direkt efter klockringningen.

Meta Roos torde ha motsvarat alla ställda förväntningar när hennes, som vanligt klara och rena stämma, förmedlade såväl kända som mindre kända julmelodier. Till den sistnämnda kategorin hörde bland annat psalmen Bereden väg för Herran framförd i en annorlunda tappning med en speciell melodi från Boda.

Under den drygt timslånga konserten hade vi dessutom förmånen att få lyssna till flera godbitar ur hennes för övrigt rika repertoar.

Njutbart var även att lyssna till Ottesen och Smeby i en del instrumentala nummer som bland annat In a sentimental mood av framlidne jazzlegenden Duke Ellington.

- Jag tycker det är så roligt att uppträda i lite mindre sammanhang och ett kyrkorum är lite speciellt, berättade Roos för tidningens medarbetare.

-Det är som ett folkets rum. Det är hit folk går för att lyssna på musik. Och det är här man finner stillhet som vi får så lite av nu för tiden.

För övrigt kunde hon avslöja att det var första gången som hon befann sig inne i Grangärde kyrka. Hon verkade mycket imponerad av den ståtliga helgedomen och kommer säkert tillbaka i något annat sammanhang.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons