Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jul hela helgen

Annons

I Äppelbo bjöd traktens ungdomar på storslagen jul- och luciashow under torsdag och fredag kväll. Lucia var Olivia Ähdel som under de utsålda showerna backades upp av ett 30-tal aktörer i skepnad av både tärnor och stjärngossar, rockande tomtar, pepparkaksgubbar och -gummor.

Även Äppelbo hästskojförening höll luciafirande vid Bergheden på lördagseftermiddagen. Ridande lucia var Isabella Bernhardsson som med sitt följe även besökte Berghedens äldreboende.

I Nås hölls julmarknad under lördagen. Vägarna runt de centrala delarna av samhället kantades av marschaller och mycket folk samlades i bygdegården där Nåspojkarna underhöll och varor av alla de slag bjöds ut till försäljning.

Vid Järnas julmarknad vid hembygdsgården i Grånäs samlades som vanligt mängder av både försäljande hantverkare och besökare. Även där bjöds på en luciatablå med Annicka Olsson i täten framför de tolv tärnorna.

Även i den fullsatta bystugan i Uppsälje firades lucia på lördagskvällen. Ljusdrottning var 17-åriga Eva Wik som trots den ringa åldern nu gjorde sitt 16:e framträdande i Uppsäljes luciatåg.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons