Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileumssäsong för Bio Ludvik

Annons

- Men det har liksom blivit ett måste för oss och vi vet att det är av stor vikt att vi kan bjuda de unga kvalitetsfilm till vettiga priser.
Bio Ludvik, som numera är en del av Ludvika Filmstudio, har också ett motto nämligen att visa spännande och underhållande kvalitetsfilm.

- Och detta på de rätta sättet nämligen på bio, understryker de båda.

Bio Ludvik kommer att fira sin 15-åriga tillvaro under hösten.

- Vad det blir vet vi inte men vi hade ett jättelikt tårtkalas när vi blev 10 år. Det blir väl något liknande, trodde Tejde.

Nästa lördag är det alltså dags igen och premiären blir monsterlik.

En amerikansk tecknad föreställning med svenskt tal i form av Monsters Inc. Action på hög nivå för de yngsta kan förväntas.

Ytterligare fem filmer visas fram till avslutningen den 12 april. Allt för 120 kronor.

Kalle Blomkvist och Rasmus (15/3), Kalas, Alfons och kompisar (22/3), Samson och Sally (29/3), Hemligheten (5/4) samt Spirit - hästen från vildmarken (12/4) är vad som ska visas.

- Av de sex filmerna är fyra tecknade och det är inte brukligt. Normalt har vi tre vanliga spelfilmer i utbudet.

- Tyvärr är tillgången på vanlig film med svenskt tal väldigt snäv. Av den orsaken tvingas vi att ta en extra tecknad film, förklarar Bosse Sundberg.

Trots allt så förväntar sig duon Tejde/Sundberg att runt 250 ungdomar kommer att skaffa ett medlemskort till alla sex föreställningarna.

- Som mest har vi varit 370, då vi var landets största barnfilmsklubb, men vi hävdar oss fortfarande mycket bra.

Jan-Olof Tejde vill i sammanhanget passa på att ge de unga filmvännerna en stor eloge.

- Vi vill även ge en fostrande del i biotittandet. Vi markerar tydligt att man inte sitter med fötterna på stolarna, inte stör genom onödigt prat och att man städar efter sig.

- Alla sköter sig förträffligt, berömmer Bosse Sundberg. Efter en föreställning finns det knappt en handfull papper att ta hand om

Det kan tilläggas att pop-corn inte är tillåtet på Bio Ludvik.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons