Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileumsmix med dans och nostalgi

Annons

Då, 1974 deltog bland andra Merit Hemmingson och hennes musikgrupp och Älwdalingarna var med. Ordförande för styrelsen 1974 var Dick Roos. Den 21 juli blir det stor nostalgikväll i Rättvikparken där både Merit Hemmingson, Björn Ståbi, Älwdalingarna kommer och Dick Roos invigningstalar vid Enåbron tidigare på kvällen.

Festivalen börjar 19 juli och avslutas 24 juli. Varje kväll firar Rättviksdansen med festkväll i parken. Många artister, spelmän och dansare från olika länder kommer, bland annat Black Noise från Sydafrika och Ühot från Turkiet.

På Kulturhuset visas jubileumsutställningen Rättviksdansen genom tiderna och fototävlingen där bilder från olika Rättviksdanser tävlar kommer att engagera många, tror Lars och Geine.

- Förutom alla program i Rättvikparken blir det mycket dans och musik i centrum. Vi räknar med cirka 10 000 deltagare under veckan och vi känner att intresset har ökat, säger Lars Matsson.

Festivalen omsätter två miljoner kronor och den ideella organisationen som arbetar med arrangemanget får lägga ned mycket tid för att få ihop festivalveckan.

Förutom musik och dansprogrammet erbjuds ett omfattande kursprogram i samband med Rättviksdansen. Fiolspel för vuxna och samspelsteknik och viskurs med Sofia Sandén är några kurserna.

Tangokafé, disco, dansband, majstångsresning, Rättviks spelmanslag och danstävling. Programpunkterna och variationerna är nästan oändliga och det är bara att ta för sig av alla festligheter.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons