Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileumsdags för SPF

Annons

Speciellt inbjudna var två av föreningens tunga ledare genom åren, Tage Pettersson, Tronsjö, och Helmer Kaj, Åselby. Tage, som var med de allra första åren, i slutet på 1970-talet, berättade att reseverksamheten, som alltid varit framgångsrik, redan de första åren var livlig.

Det var många långresor, en del även utanför landet.

Några populära turer fick även dubbleras.

Det var makarna Signe och Anund Söderlund från Rasjön som drog igång den här föreningen.

De gjorde också detta med en sådan entusiasm att man fick intrycket att den var deras egen.

Alex Hansson från Gustafs var under en tid i början på 90-talet ordförande och bidrog då stort till att föreningen fick en stabil organisation.

Helmer Kaj, som varit den meste ordföranden, tiotalet år, berättade om den fina utvecklingen under senare tid med fler medlemmmar och breddad verksamhet.

Inga Kaj, studieledare under tiotalet år, berättade om den tiden och om sin roll som kontaktperson för föreningens "reklampelare" sångkören Orion. En hel del udda händelser föredrogs av några medlemmmar och i en paus i jubileumsfesten studerade man skyltfönstret som den sista månaden bjudit på en jubileumskavalkad i bild.

Om den här jubilerande SPF-föreningen kan också sägas att den har nära 600 medlemmmar, en livlig bouleverksamhet och ett 20-tal studiecirklar.

Nuvarande ordförande är Torsten Westerlund.

INGEMAR JOHANSSON

Mer läsning

Annons