Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileum med glans

Annons

I showgruppen ingår i år sex unga artister: Erik Johansson, Ida Sköld, Erik Frisberg, Lilli Brdarski, Rune N.T. Sporastøyl, och Helena Strutz.

De sjunger och showar till inspelad musik och uppträder på flera scener i lokalen. Mellan inslagen får gästerna avnjuta en läcker måltid.

Efter en mjukstart med visor drar showen i gång på riktigt och ökar tempot med countrymusik.

Sedan radas det upp örhängen ur den stora musikskatten som Björn och Benny (Abba) står bakom med både pop och musikal.

Ett medley med svenska melodifestivallåtar genom åren är medryckande, och här fick premiärpubliken även se och höra ett överraskande inhopp av gästen Carola i egen hög person på scenen.

När man tuggat en stund, brakar det sedan loss med ett knippe av de mest kända hårdrocklåtarna, innan det svänger litet lugnare med surfpop á la Beach Boys på 60-talet.

Från James Bond-filmerna har Showtime plockat ett antalet temalåtar. Tomas Ledin har fått ett helt eget medley med några av hans mest kända hits.

Kvällens sista rond bjuder på låtarna som gruppen Village people erövrade världen med för några tiotal år sedan. Sedan har tre timmar plötsligt gått.

De medverkande gör fina prestationer. Framför allt Helena Strutz och Rune N.T. Sporastøyl som sjunger ibland så att nackhåren reser sig.

Mycket är sig likt i Showtime. Krögaren Anders Sessler har det övergripande ansvaret som tidigare år. Premiärpubliken fick för övrigt se att krögaren också kan stå på scen. Han hoppade in med showgänget och sjöng schlagerhiten Diggiloo Diggiley så det stod härliga till. En bra inhoppare om det skulle behövas.

Norskan Eileen Halvorsen har producerat åtta av de tio Showtimeupplagorna. Musiken har Pelle Lundström sammanställt i alla tio upplagorna. De sätter sin prägel på det hela.

Mer än 150000 Sälengäster har sett Showtime genom åren. Så många kan inte ha fel- kombinationen med fartfylld show och läcker mat efter en dag i skidbacken har verkligen gått hem och det gör den fortfarande.

Cirka 70 artister har medverkat i showerna genom åren. Över 1000 talanger har visat upp sig på uttagningarna för att få vara med och showa i Sälen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons