Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubileum med drag

Annons

Träffarna har enligt tradition hållits i bystugan vid festplatsen i Jägra, med undantag för ett år då man fick flytta till Vallerås eftersom det var översvämning.

- Vi är mycket nöjda med årets Dragspelsträff och vi hade mycket folk, säger Dan Ingvarsson, som också konstaterar att besökarna tycker att det är en av de bästa dragspelsträffarna i hela landet.

- Det gör också att många kommer hit varje år. Redan innan de lämnar årets träff säger de att de kommer tillbaka igen nästa år, säger Dan Ingvarsson.

Dragspelsträffen och jubileét inleddes på torsdagskvällen med en festmåltid i bystugan och cirka 120 personer lät sig smaka.

Bland annat bjöd Greta Olsson från Hagfors på underhållning. Med på scenen fanns också några musikanter som bidrog till att det blev en mycket bejublad tillställning.

Under fredagen och lördagen gjordes en hel del dragspelsframträdanden och buskspel. Kvällarna avslutades med att deltagarna själva turades om att ackompanjera dansen.

- Vi hade många dagsgäster och gäster som kom från andra orter på kvällarna men tyvärr var det få Malungsbor som dök upp. Det tycker vi är tråkigt eftersom det är så bra underhållning och dessutom gratis inträde, säger Dan Ingvarsson.

I år hade 53 husvagnsägare slagit läger vid Jägra festplats. Dagsgäster kom bland annat från Värmland, Falutrakten och Älvdalen.

Kolbullar har blivit ett populärt inslag under dragspelsträffarna och Acke Karlsson och Rune Eriksson stod för serveringen. Den ekonomiska behållningen från träffen delas lika mellan Dragspelsklubben och Jäger IF.

Tillställningen vid Jägra var i stort lugn. Endast en incident inträffade tidigt på söndagsmorgonen. Ett par ynglingar observerades då vid festplatsen. I samband med detta bröts strömmen på festplatsen och en påse full med hundbajs försvann.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons