Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel på Parkskolan när nya elevkafeterian invigdes

Annons

Ceremonierna ägde rum vid lunchtid. Efter att fram till nyligen fått hålla tillgodo med ett kaféutrymme i källaren kunde alla glädja sig åt att äntligen fått en riktig och fräsch kafeteria i ljusa och nyrenoverade lokaler i markplanet.

Högtidligheten kulminerade med att elevrådets ordförande, Josefin Karlsson, hade den äran att klippa det blågula bandet. Sekunderna efteråt strömmade eleverna in till det väntande "glassregnet". Massor av storstrutar med gott innehåll fick strykande åtgång.

För högtidstalet svarade naturligtvis rektor Britt Marinder.

- Ni är väldigt många. Det tycker jag är jättehäftigt. Det är kul att hela skolan har lyckats trycka ihop sig här på ett så litet utrymme.

Marinder konstaterade att den nya elevkafeterian är något mycket efterlängtat på skolan och lovade spontant att hon personligen kommer att tjänstgöra bakom disken under ett par timmars tid på fredagarna.

- Och det är så roligt att kafeterian blev klar innan niorna har gått ut. Under nästa termin ska vi återinviga hela skolan med en riktig brakfest, fortsatte rektorn och belönades med ett stort jubel från de många ungdomarna.

- Och då kommer vi naturligtvis att bjuda in de som är nior nu, lovade hon.

I samband med invigningen offentliggjordes också kafeterians namn som enligt en jury ska vara Bullen. Det vinnande förslaget hade lämnats in av eleverna Kim Tägtgren och Terese Arnfjell.

För den musikaliska underhållningen svarade duon Pär Eriksson och David Sivelind som utförde valda låtar till eget ackompanjemang på gitarrer.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons