Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ju större intäkter desto fler fiskar

Annons

Under 2003 såldes fiskekort för upp mot 35 000 kronor för Trylämnet i Skedviskogen.

- Vi satte ut fisk i sjön för det vi fick in i kortförsäljning, berättar Stora Skedvi fiskevårdsområdes ordförande Olof Strömberg.

Vid årsstämman nyligen omvaldes Strömberg som ordförande. Övriga i styrelsen är Olle Bo Granath, Gustav Kullback, Bengt Gustavsson, Ingemar Lindborg, Ola Eriksson och Pierre Eriksson.

Största rapporterade ädelfisk förra året i Trylämnet var en regnbåge på 4 135 gram som fångades vid handikappområdet.

I år fortsätter utsättning av regnbåge i Trylämnet och utsättning sker flera gånger under sommaren. Fiskepremiären är den 22 maj.

Kräftfisket förra året i Hyen blev lyckat och provfiske skedde även i Stora Lönnvattnet.

På begäran blir det i år två fisketillfällen för kräftor i Hyen, den 6 augusti för de med blått fiskebevis och en den 4 september där övriga Skedvibor erbjuds att fiska.

En ny karta för fiskeområdet håller på att tas fram och arbetet fortsätter med projektet Flotarstugan. Det är en plats vid Dalälven nedströms Skedvi kraftverk där det även ska byggas en slogbod, grillplats och läggas ut en flytbrygga. Redan har 300 arbetstimmar lagts ned på platsen.

- Här finns grov gädda och abborre, men även en gammal stam av både öring och harr. Hit vandrar även gös upp och så finns förstås blankfisk som id och brax, berättar Olof Strömberg.

Fiskevårdsområdet planerar även utsättning av bryggor i älven både vid hembygdsgården och där Översätra färja tidigare fanns.

Det är meningen att det efter älven ska gå att lägga an med båtar.

En nyhet för året är att spöfiske i fiskeområdets vatten, förutom Trylämnet, är fritt upp till och med 17 års ålder.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons