Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jourmottagning flyttas

Annons

Samtidigt har fuktskador tvingat MOH-verksamheten att flytta från samma hus till Tallbacken, gamla långvården.

Från början var målet att primärvårdsjouren skulle flytta från Tisken till lasarettet vid årsskiftet. Det fanns dock ett sista datum, den 3 februari, för flytten. Det är det som nu gäller.

- Från början kommer det inte att innebära någon skillnad i verksamheten, mer än att jouren byter lokaler. Eftersom infektionskliniken bara har sin mottagning öppen dagtid, kan jouren ha lokalerna kvälls- och helgtid, säger närsjukvårdschef Jan Fahlén.

Samtidigt pågår en stor översyn av all jour- och akutverksamhet i Falun.

- Vi ska ha en träff med alla verksamhetschefer från Falun, både inom primärvård och från sjukhuset, där vi ska diskutera just tillgänglighet när det gäller akutvård och jour. Vi ska planera för ett helhetssystem uppe på lasarettet.

MOH, Medicinskt omfattande hemsjukvård (som tidigare hette PAH), har hållit till i källarlokaler i det hus som inrymmer infektionsmottagningen. Nu har alltså dessa lokaler drabbats av fuktskador.

Därför flyttas den verksamheten upp till Tallbacken.

- Vi har planerat för att flytta den här verksamheten till Tallbacken, med närhet till ger-rehabkliniken och den tilltänkta allvårdsavdelningen. Fuktskadorna gör att flytten kom snabbare än det var tänkt, säger Jan Fahlén.

Fuktskadorna ska åtgärdas, men är enligt fastighetsförvaltare Christer Nyström vid Landstingsfastigheter, inget som helst hot mot infektionsklinikens verksamhet.

- Nej, inte alls. Det handlar enbart om de här källarlokalerna. Vi har även tidigare haft problem med fukten här, eftersom parken och dammen gör att det finns ett stort vattentryck på ytterväggarna. Vi ska åtgärda fuktproblemen, och lokalen kommer sedan att vara en reservlokal för oss.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons