Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jour för brottsoffer

Annons

Brottsofferjouren i Mora -Orsa-Älvdalen har för närvarande 16 aktiva stödpersoner som arbetar i team med en rullande tjänstgöringslista veckovis.

Med det är brottsofferjouren i Mora till mantal den största brottsofferjouren i Dalarna.

Vid årmötet nyligen omvaldes Ann-Charlotte Schuber, Mora, till ordförande i föreningen, liksom Anita Del Nero, Älvdalen och Elsy Jonsson, Orsa. I styrelsen finns även Lisbet Bergman och Terje Andersson, Mora, samt Helmer Nilsson, Sollerön.

Jouren är ansluten till Riksförbundet och verksamhetsområdet sträcker sig över kommunerna i övre Dalarna.

Styrelseledamoten Helmer Nilsson berättar att expeditionen finns i Näsénska huset, Vasagatan i Mora, där även viss expeditionstid står hjälpsökande till buds och där stödpersoner kan ge råd, anvisningar och stöd i skilda ärenden.

Jouren biträder även målsägande och vittnen vid rättegångar och står även till tjänst i ersättningsfrågor i samråd med Brottsoffermyndigheten i Umeå.

- Brottsofferjouren i Mora-Orsa-Älvdalen kan se tillbaka på ett verksamhetsår med omväxlande verksamhet och har mötts av stor tacksamhet och förståelse i sitt arbete.

- Samarbetet med andra myndigheter har varit gott och så även med den regionala organisationen som samverkat i en del utbildningsfrågor, berättar Helmer Nilsson.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons