Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefine krönt till årets prinsessa

Annons

Det var minsann ingen lätt uppgift som juryn hade när årets Pepes cup-prinsessa skulle utses bland de bedårande prinsesskandidaterna. Till slut stod det ändå klart att årets prinsessa heter Josefine Larsson.

Det var fullsatt i teatersalongen i medborgarhuset och jublet visste inga gränser när den abdikerande fjolårsprinsessan, Malin Westbergs, som final på galan kunde lämna över kronan och spiran till sjuåriga Vansbrotjejen Josefine Larsson som årets Pepe cup-prinsessa. Tvåa blev Karin Håll som därmed blir prinsessa under Teneriffa Cup.

De 13 prinsesskandidaterna i de mest fantastiska kreationer och håruppsättningar presenterades som inledning på kvällen innan det var dags för den traditionella mimtävlingen. Artister som Carola, Anastasia och Carlene Carter avlöste varandra innan en segrare kunde koras i den mycket jämna kampen. Ellen Jansson som gestaltade Lorén, känd från tv-programmet Idol 2004, visade sig dra det längsta strået med en fartfylld version av låten Vill ha dig. Tvåa blev Johanna Bender, Ida Windahl och Sofie Olsson som Bubbles före trean Cathrine Thorén som Shania Twain. Sanna Hansson, Lina Hansson och Matilda Jansson bjöd därefter på livesång till förinspelad musik. Alla tre har tidigare deltagit i mimtävlingen men står numera på egna ben och har utvecklats till lysande sångerskor.

Som vanligt när Pepe Hernandez står för fiolerna blev alla deltagare i både mim- och prinsesstävlingen rikligt belönade .

Och det är bara att hoppas att ingen kände sig ledsen över att inte vinna utan att alla inblandade ser tävlingen som den ovanligt trevliga maskerad det ändå är i stället för en tävling om vem som är vackrast.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons