Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jorden runt runt med gamla bilar

Annons

Det finns människor med många annorlunda fritidsintressen och Ford A model Club är ett sådant exempel.

Först hittar man ett bilvrak, en gammal A Ford i det här fallet, totalrenoverar den vilket tar en hel del år.

När bilen är som ny packar man bilen tillsammans med flera andra gamla fordar i conteinrar och skickar dem till olika platser i världen. Väl framme i till exempel Australien, Europa, Skandinavien åker man runt och tittar på olika sevärdheter och så skeppas bilarna hem till USA igen till nästa resa.

Det gör bland andra Janet Malson, hennes man Leon från Oklahoma, Ruby Kerr och hennes man Lloyd från Texas och deras fordar.

De reser tillsammans med Ford A Model Club och just nu är de på Skandinavian tour. Några dagar har 49 personer och deras 22 bilar bott i Tällberg och besökt olika platser runt Siljan.

-Vi har sett dalahästtillverkningen i Nusnäs, varit i Mora och nu är vi här i Vikarbyn och besöker bilbyggaren Hans Emerén, säger Ruby Kerr och Janet Malson som reser med sin män och deras bilar till olika världsdelar.

- Det är männen som kör men vi är navigatörer, säger Ruby och Janet som bland annat rest runt med sina Fordar i Australien och Europa.

- Vi kommer från olika delar av USA och två av deltagarna kommer från Kanada. Vi skeppade över bilarna till Köpenhamn i april och i början av juni tog vi mot dem och började vår tre veckor långa resa i Sverige, Norge och Danmark.

För de flesta i gruppen började historien med ett gammalt bilvrak och fortsatte med resor tillsammans med de andra i Fordklubben över hela världen.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons