Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jorden runt på två dagar

Annons

Musik- & Dansskolans dansgrupper Off Road och Toadz är just nu ute på en resa med och på flera olika plan.

I showen Vilse hamnar två kamrater, två backpackers, på olika flygplan. Under mellanlandningar i bland annat Indien, Kuba, Frankrike, Kanada, Jamaica och Brasilien letar de efter varandra, samtidigt som de tar del av ländernas kulturliv i form av olika danser.

De bjuder på en fartfylld, färgsprakande och mycket underhållande danstur genom världen och framför "norsk" skidåkardans till toner ur Griegs Peer Gynt, nordamerikansk indiandans, afrikansk dans, linedance och mycket mer.

I Ukraina stöter de samman med Eurovisionsschlagervinnaren Ruslana - i fem upplagor.

På ett mer jordnära plan har dansarna under två dagar turnerat i skolorna i Leksand och Gagnef. I kväll avslutas turnén med en offentlig föreställning i Lindberghallen i Djurås.

För koreografi, scenografi och regi svarar som vanligt Stina-Kari Axelsson.

- Off Road och Toadz är två gymnasiegrupper och dansarna har tagits ut till grupperna via auditions och därefter satsat massor av tid och kraft på showen, berättar hon.

Musik- & Dansskolans rektor Jan Sjönneby konstaterar att gymnasie- och vuxengrupperna ger undervisningen en extra dimension, breddar kommunens kulturliv och ger de yngsta dansarna bra förebilder.

- De äldre dansarna är faktiskt lite av idoler och får ibland skriva autografer åt de yngre eleverna, berättar han.

Dansarna underhåller och inspirerar, samtidigt som de ger konkreta prov på de stora färdigheter de tillägnat sig under åren i dansskolan och den självkänsla som god kunskap kan ge.

Den genomarbetade dansshowen heter visserligen Vilse, men dans kan vara ett sätt att i flera bemärkelser hitta rätt i tillvaron.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons