Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jones var diffus

Annons

Svar till Lars Åkerlund, 17 juni

Jag har inte riktat någon kritik mot näringslivschefen i Rättvik, varken diffus eller befogad. Av inlägget att döma antar jag att Åkerlund inte åhörde debatten i kommunfullmäktige (han var i varje fall inte fysiskt närvarande) och att han gör sitt inlägg utifrån FK:s intervju med Gunilla Jacobsson och Jonny Jones.

Förvisso hade jag synpunkter på, i mina kommentarer till svaren på interpellationen, att kommunen tog åt sig äran att arrangera kommunsafarin och att den är en del i kommunens marknadsföring utanför Dalarna.

Både Lars Åkerlund och jag vet att nämnda årliga utflykt, som är ett strålande arrangemang, är skapat av Lions Club Rättvik och drivs av Lions, numera med visst stöd av Rättviks kommun.

Så, om något är diffust i den här debatten, om Rättviks marknadsföring, är det kommunalrådet Jonny Jones svar på min interpellation.

Lars Persson,

Rättvikspolitiker

Kliv ner ett pinnhål

Svar till Börje Steén och Jan Moritz den 16 juni

Jag applåderar det svar ni erhöll av Margareta Olsson på debattsidan den 19 juni.

Jag har själv i tre års tid försökt att få till stånd schemalagd information om hur ett småföretag arbetar och vilka regler som gäller när man startar ett företag.

Jag har i mitt företag, tillsammans med flera småföretag på orten, sponsrat den så kallade Miljöpärmen samt trafikvästar för de minsta.

Men att få möjlighet att på ett objektivt sätt skildra hur spännande det är att få en idé och försöka förverkliga den, nekas jag av någon anledning. Men LO får berätta vilka rättigheter du har som anställd.

Fondförvaltare och personaldirektörer får ursäkta, men kliv gärna ned ett pinnhål och se verkligheten bara för en dag.

Ragnar Marklund,

ordförande i Gagnefs

lokalavdelning av företagarna

Mer läsning

Annons