Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jones lämnar verkstaden

Annons

På måndagen var det stor tack- och avskedsföreställning i verkstaden. Thore avtackade Jan-Erik Skoglund som jobbat i verkstaden i 4,5 år. För Jan-Erik bär det av till Falun.

Trotjänaren Mats Jones hade jobbat under Thores ledning i 40 år. Det är klart att han skulle få blommor han också. Mats, likadeles med efternamnet Jones, men några släktband med Thore fanns inte.

På plats fanns även Thores son Erik som jobbat på platsen i 18 år. Han flyttar nu söderut till Stockholm för att se till att bilarna där håller måttet.

Ett år till och Jones Bilverkstad hade fyllt 80 år. Det hade blivit ett jubileum att fira. Nu blir det inte så. Jan Berglind lovar dock att verkstadsarbetet ska gå i samma anda som tidigare.

Mats Jones blir kvar ett tag till, och så var det avdelningen motorcyklar som kommer tillbaka. Anders Jones servade en gång motorcyklar.

Nu sluts cirklarna eftersom Jan ser över dalapolisens motorcyklar. Thore och sonen Erik drar sig alltså tillbaka för att ge plats för den nya far och son konstellationen Jan och Kristian.

- Nu blir det 80 år till, skrattar Erik.

- Vi bryter traditionerna, säger Jan, som jobbat med bilar och mc sedan 1971.

Jan och Kristian flyttar helt enkelt sin firma från Gagnef till Leksand och namnet Jones dör inte helt ut i sammanhanget. Det nya verkstadsnamnet blir således Jones och GF Bil AB.

Säkerligen kommer många äldre leksingar ihåg institutionen Jones Bil. Thore har massor av episoder att berätta. Sägas ska att Thore byggde till verkstaden 1966.

Att Jan Berglind nu tar över har Thore alls ingenting emot.

- Det känns rätt som det blivit nu.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons