Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johannas teckning gav 1 000 kronor till skolresa

Annons

Spänningen var stor när simmarbasen Olle Myrberg besökte skolan i fredags för att berätta vem som ritat den segrande teckningen.

- Det har varit otroligt svårt att utse en vinnare. Under de år som vi haft tävlingen har jag aldrig sett så många glada och positiva teckningar som i år, sade Olle innan han ändå kunde berätta att Johanna Bender i klass 2 A hade segrat.

Stort jubel bröt ut bland klass-kamraterna när prischecken på 1 000 kronor överlämnades, pengar som går till hela klassen.

- Vi planerar en skolresa runt Siljan under nästa år så kanske att vi sparar pengarna till dess, sade lärarinnan Kajsa Björk-Wiklund.

Utöver att teckningen kommer att pryda inbjudan till Lilla Vansbrosimmet så kommer den även att publiceras i den sommartidning som Malung och Vansbro ger ut gemensamt för att marknadsföra sommarens evenemang. 175 000 exemplar kommer att distribueras till samtliga hushåll i Dalarna, Närke, Västmanland samt i Norge, så det är många som kommer att få se Johannas teckning. Konstverket föreställer några simmare i bassängen vid Plasket med lekparken i bakgrunden och för den som vill se teckningen "live" så visas den, tillsammans med alla de andra Parkskole- elevernas teckningar, vid den jubileumsutställning som anordnas i Medborgarhuset under simmarhelgen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons