Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jofa utökar i Malung

Annons

Beslutet att Reebok kommer att flytta sitt lager från Västervik till Malung betyder mycket för Jofas fortsatta utveckling, men också för Malung som kommun.

Det betyder att de cirka 110 arbetstillfällen som finns vid Jofa i Malung tryggas och redan under det här året, då flytten kommer att ske, blir det ett tiotal nya arbetstillfällen i Malung. I första hand kommer anställda i Västervik att erbjudas att flytta med till Malung.

- Det finns flera med mycket stor kompetens i Västervik och vi hoppas att några av dessa kan flytta med till Malung, säger ekonomichefen Lars Christensson.

- Vi är naturligtvis mycket glada över att vi lyckats få verksamheten till Malung, men nu är det ett mycket stort arbete för oss att visa att vi lever upp till de förväntningar som ställs på oss, säger Jofas Europachef, vd Johnny Martinsson, som blir ytterst ansvarig för den nya organisationen.

Det var i juni förra året som Reebok International förvärvade The Hockey Company där Jofa och några andra av de mest kända hockeymärkena ingår.

I och med detta fick Reebok två verksamheter i landet och det är dessa som man nu samordnat med ett huvudlager i Malung.

Idag har Jofa cirka 15 000 kvadratmeter lokalyta i Malung och man behöver ytterligare några tusen kvadratmeter i och med att nu Reeboks lager flyttas till Malung.

- Vi hoppas att hela flytten ska vara klar till slutet av det här året. Den här samordningen betalar sig redan under ett år, säger vd Johnny Martinsson.

Reebok International har nu avsikten att integrera Reebok Scandinavia och The Hockey Company (Jofa). Ambitionen är att maximera den styrka de båda företagen besitter på den skandinaviska marknaden. Tillsammans blir det nya företaget en av sportindustrins större leverantörer. De tre sektionerna (Reebok, Hockey och Rocksport) kommer att drivas separat, men med en gemensam effektiv distributionsenhet,

Finans, logistik, kundservice, distribution samt viss produktion (det gäller ishockey) samlas till en enda enhet med säte i Malung.

Att Malung vann den här "kampen" var mycket viktigt. Hade inte ägarna beslutat att satsa på Malung hade Jofa förmodligen inom ett par år försvunnit från bygden.

- Visst är det här en lättnad att det blev klart att satsningen sker i Malung. Det betyder enormt mycket för bygden. Framförallt märker jag redan att det spirar en helt annan framtidstro i bygden än tidigare, säger Malungs kommunalråd Kurt Podgorski.

Reebok kommer att bedriva sin verksamhet från sitt kontor i Bromma i Stockholm och Rockport från det nyligen öppnade kontoret i Varberg. Reebok och Rockport har cirka 70 procent skor och resten textilier. Reebok har mera tävlingsinriktade utrustningar medan Rockport har skor med mer inriktning mot fritid.

I och med tisdagens besked, att Jofa blir kvar i Malung, blev det något av en "glädjechock", inte bara för de anställda utan också för hela Malung.

Eller som en uttryckte det "I fäders spår för framtids segrar med Reebok under vingarna".

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons