Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jofa går för högvarv

Annons

- Vi tillverkar skydd för just Nordamerika där man vill ha svensktillverkade skydd. Det rör sig om cirka sex tusen par skydd (benskydd och armbågsskydd) och vi har i dag ett tiotal personer som just nu är helt sysselsatta med att få fram dessa skydd som tillverkas i Malung, säger Jofas vd Johnny Martinsson.

Någon större känning av den pågående konflikten inom NHL har man ännu inte haft vid Jofa och Johnny Martinsson tror heller inte att detta kommer att ske.

I dag arbetar ett drygt hundratal personer vid Jofa och i produktionen är det mellan 25-35 varav ett tiotal just nu arbetar på högvarv för att få fram de ben- och armbågsskydd som den Nordamerikanska marknaden kräver.

- Det har alltid varit stor efterfrågan på just svensktillverkade skydd av det här slaget eftersom de anses hålla en mycket hög kvalité, och även om nu ingen ishockey spelats i NHL i vinter så verkar det som om marknaden ändock är lika stor. Efterfrågan är det ingen minskning av, snarare en uppgång, säger Johnny Martinsson.

Den mest intensiva perioden för att tillverka skydden är just under våren då ett tiotal personer nu enbart får ägna sig åt den här delen för att kunna motsvara den efterfrågan som finns.

Johnny Martinsson ser också mycket positivt på framtiden.

- Det har varit en mycket bra vinter och i Sverige har också varit mycket intressant eftersom det varit så stort intresse för ishockeyn i och med att flera ledande världsstjärnor spelat i den svenska elitserien säger Johnny Martinsson. Och det verkar som att NHL-konflikten inte alls påverkat Jofa i Malung utan man kan blicka tillbaka på en mycket framgångsrik vinter.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons