Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jofa ännu starkare

Annons

Reebok anser att The hockey company är ett perfekt strategiskt förvärv och komplement till den övriga verksamheten. I The hockey company ingår Jofa, Koho och CCM vilka är världens mest respekterade varumärken inom ishockey.

Jofas vd Johnny Martinsson tror att det här blir mycket positivt för Jofa och Malung. Styrelserna har godkänt affären som är på 2,7 miljarder kronor.

De första kontakterna i förvärvet togs redan i december, men nu är allt klart.

- Vi kommer att arbeta som tidigare, och det enda som skiljer är att vi nu fått en mycket stark huvudägare. Visst kan det bli en del förändringar men då det gäller sysselsättningen tror jag att den kommer att bibehållas och Jofa blir ännu starkare, säger Jofas vd Johnny Martinsson.

Förra året var The hockey companys omsättning cirka 2 miljarder kronor, och Reeboks försäljning under förra året var cirka 30 miljarder kronor.

Reebok har sitt huvudkontor i Canton och är världsledande inom sportskor, sportkonfektion och sportutrustning under varumärken som Reebok, Rocksport (finskor), Greg Norman (golfutrustning) och Polo Ralph Lauren (märkeskläder), och nu läggs ishockeysidan till detta.

Det som också gjort att Reebok visat ett mycket stort intresse för The hockey company är att de har långa avtal med NHL (tio-åriga avtal) där The hockey company är leverantörer till bland annat alla trettio NHL-lagen.

De anställda vid Jofa fick information under tisdagsförmiddagen om att Jofa nu ska ingå i en större koncern. Det gavs även besked om att man kommer att kunna arbeta på som tidigare. Den enda förändringen som kan bli aktuell är produkten Merrell som Jofa har i sitt program och som är en rent konkurrerande verksamhet till Reeboks produkter.

Jofas vd Johnny Martinsson är övertyad om att detta kommer att leda till större möjligheter att expandera nu när man nu hamnat i en koncern med en mycket stark ägare ekonomiskt, som också är noterad på New York-börsen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons