Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobs kvar som ledare

Annons

Per Jobs behåller greppet om ordförandeklubban i folkpartiets lokalförening även under det kommande året. Det beslutades vid föreningens årsmöte den 17 februari där partiet även antog en skrivelse om farhågorna över framtiden för polisverksamheten i länet.

Utöver ordföranden Per Jobs valdes följande representanter på styrelseposterna. Marja Kilpiö, vice ordförande och sekreterare medan William Nilsson valdes till kassör. Övriga i styrelsen är Britta Björklund, Ingrid Nilsson och Åke Nyman. Till ersättare valdes Elsy Hörnell och Ur Alf Nilsson. Revisorer för det kommande verksamhetsåret är Elsie Eriksson och Gunnel Nyman.

Till ombud vid förbundsårsmötet den 29 mars och till eventuella extra förbundsmöten valdes Per Jobs och Marja Kilpiö med Hedvig och William Nilsson som ersättare. Medlemsavgiften för 2003 fastställdes till 100 kronor.

Vid årsmötet antogs ett uttalande om den aviserade omorganisationen av polisverksamheten i länet där paritiet uttalar sin allvarliga farhågor om framtiden för polisen i länet.

"Planerna på en omfattande demontering av ett stort antal polisstationer, däribland Vansbros, skulle om de verkställs lämna utrymme för en allt större brottslighet. Med vetskap om timslånga insatstider för polisen om stationer läggs ned så kan brottslingar lugnt bedriva sin verksamhet i vår del av länet. En bemannad polisstation i varje kommun är ett rimligt krav och kan inte avvisas med tanke på den kriminella verksamhetens märkbara expansion. Vi motsätter oss den planerade slakten av polisstationer i Dalarna", skriver folkpartiets vansbroavdelning i sitt uttalande.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons