Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbsökeri = lösa korsord

Annons

Svar till Anne Unge, 22/10:

Jag vet allt om aktivitetsgarantin eftersom att jag själv deltar i den. Vad jag opponerar mig emot är ert sätt att sköta saken. Jag tycker att det borde finnas ett smidigare sätt att hjälpa.

Att vi sedan har handledare som ska stödja oss och hjälpa oss kan man ju diskutera eftersom de är synliga som mest vid morgonsamlingen.

Jo visst, de deltar vid mötena med vår handläggare från arbetsförmedlingen också. Vid dessa möten deltar båda handledarna plus två handläggare från arbetsförmedlingen vilket kan kännas ganska jobbigt för dem som kanske mår dåligt av sin arbetslöshet eller har ett dåligt självförtroende.

Varför kan de inte dela upp sig på två grupper och då skulle de hinna med fler samtal?

Anne Unge säger att basen i verksamheten är jobbsökeri.

Då blir jag mäkta irriterad, för under den tid som jag har deltagit i aktivitetsgarantin så är de flesta av deltagarna inte ett dugg intresserade av att söka jobb de stunder som det ligger jobbsökeri på schemat.

De läser böcker, löser korsord, lägger patiens och spelar poker medan några få anstränger sig och söker jobb som det är sagt att de ska göra.

Anne Unge säger även att vi som har långa resor att vi kan dra av det i vår deklaration, visst kan vi . Men lika förb... så är det en stor utgift som vi måste ligga ute med. Tror Unge verkligen att man har råd att ligga ute med de pengarna då? Vad ni på AF behöver är att bli arbetslösa så att ni får känna på hur det är!

FORTFARANDE TRÖTT PÅ

Mer läsning

Annons