Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbjakten startar

Annons

Under den här veckan gör ytterligare 30 av Finnvedens anställda sin sista arbetsdag vilket innebär att nu endast ett drygt tiotal anställda finns kvar vid den fabrik som för bara ett drygt halvår sedan var Vansbros största arbetsgivare.

-Nu kan vi inte bara sitta i möten utan måste också vara konkreta och göra något operativt, säger Eva Nederberg som är chef för arbetsförmedlingen i Vansbro/Malung.

Oskar Lundgren representerar Lärcentrum i samverkansgruppen och han menar att det är bra att parterna nu gemensamt gör den här satsningen.

-Var och en är vi för små för att hinna med att hålla den kontakt med företagen som krävs, menar han.

Jobbjakten innebär nu att 200 av kommunens företag inom de närmaste tre veckorna ska kontaktas, antingen via besök eller via telefon, för att höra vilka behov de har för att kunna utveckla sina företag.

-Det kan handla om de behov som finns just nu eller inom en överskådlig framtid av personalrekryteringar eller utbildningar, säger Oskar Lundgren.

Sammanlagt tolv personer kommer att ingå i inventeringsgruppen varav all personal vid arbetsförmedlingens Vansbrokontor, sju personer, kommer att ägna nästa torsdag och fredag åt uppgiften.

Från Lärcentrum kommer tre personer att ägna sig åt företagsbesöken och i gruppen ingår även Henrik Brandberg från Näringslivssamverkan och Elisabeth Rooth-Eriksson som arbetar åt kommunen med frågorna kring Finnveden.

-Naturligtvis räknar vi inte med att hitta 150 nya jobb men vi får vara glada för varje litet intresse av att expandera som vi kan hitta, säger Eva Nederberg.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons