Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb räddas i Ludvika

Annons

Vid midsommar ska Siemens tillverkning av turbinskovlar i Ludvika flyttas. Beskedet om en avveckling av verksamheten i Ludvika kom redan i maj förra året. Då hade företaget 120 personer anställda.

Nu återstår 34 anställda som skulle ha jobb endast fram till midsommar. Men i dag får de ett helt annat besked. Lemont maskin är intresserade av både personal och lokaler.

Lemont har sin verksamhet splittrad på fyra olika ställen i Ludvika, Grangärde och Nyhammar.

Företaget, som i dag har 42 anställda, jobbar i samma bransch som Siemens. De tillverkar inte turbinskovlar men gör maskinbearbetning av ämnen till samma kunder.

Lemont ägs och drivs av Tomas Olofsson som är bosatt i Sunnansjö. Han vill ligga lågt innan information och presskonferens på Siemens under fredagen. Men han bekräftar sitt intresse:

- Vi söker kompetent folk och de anställda på Siemens är mycket kompetenta. När de blir tillgängliga är jag intresserad.

Även Siemens lokaler lockar:

- Ja, det stämmer att vi har anmält intresse för lokalerna.

Tomas Olofsson och hans företag har gott rykte i Ludvika.

- Lemont har växt under senare år och vi ser positivt på att de är intresserade av Siemens personal, säger Olle Långberg, ombudsman i Metall.

Ludvikas kommunalråd Roger Stål (s) är också helnöjd med att det finns en lösning i sikte för de Siemensanställda.

- Det här är jättebra. Lemont är ett väldigt duktigt företag som har utvecklats fint de senaste åren, säger han till Nya Ludvika Tidning.

EWA WIRÉN

Mer läsning

Annons