Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb i stället för bidrag

Annons

Svar till Rolf Ryman och Rolf Häggman, 11/1:

Visst är det skillnad på en trött socialdemokratisk regering, tvingad att samarbeta med ett parti där en av ledarna är kommunist och ett bakåtsträvande miljöparti och det parti jag representerar, moderaterna, eller nya moderaterna om ni så vill.

Vi moderater är för arbetslinjen, att skaffa flera jobb. Ni prioriterar bidragslinjen.

Vi tror att det måste till flera jobb i privata sektorn för att bland annat klara pensionerna i framtiden. Ni talar om bidrag. Vi tror att exempelvis en metallare måste ha en skattesänkning. Vårt förslag finns i nivån 1000 - 1200 mera i plånboken i månaden.

Ni har nog läst fel (jag tror inte att ni kör med en lögn) då ni säger att vi moderater vill sänka bidragen till kommunerna. Sanningen är exakt tvärt om, vi har i vår budget mera pengar till kommunerna än vad den röda regeringen har.

Ännu en gång: jag har också en gång i tiden varit fackligt aktiv och varit ordförande för mitt fack. Men jag hade inte, måste jag ännu en gång säga, inte under ens bråkdelen av en sekund en endaste liten tanke på att tala om för medlemmarna hur de ska rösta. Jag trodde, och tror, att varje enskild medlem själv kunde och kan avgöra detta.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons